Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Μη χτυπάτε την Χρυσή Αυγή



Μη χτυπάτε την Χρυσή Αυγή
«Η βία σηματοδοτεί την παρακμή του πολιτικού μας συστήματος» ακούω να λέει ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα και σκέφτομαι... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ένας νοήμονας πολιτικός, που δεν του τόχα  για να είμαι ειλικρινής, τοποθετεί την άνοδο των νεο-φασιστών στο σωστό πλαίσιο. Αναγνωρίζει ότι δεν τρελλάθηκε ξαφνικά ο κόσμος, ότι δεν τσιμπήθηκαν μισό εκατομύριο κόσμου μια νύχτα από το μυστηριώδες και επικίνδυνο κουνούπι, κώνωψ ο φασιστοανωφελής, ότι δεν τρελάθηκαν οι γιαγιάδες από μια νέα επιδημική αρρώστια, την «φασιστχάιμερ» ούτε οι νέοι μας, άρχισαν να πίνουν νερό που περιείχε φασιστοβακτηρίδια.
Και συνεχίζει ο «δεν του τόχα», «και δεν θα αφήσουμε να περάσουν τέτοια φαινόμενα». Αυτά είναι. Έτσι μάλιστα. Ησύχασα. Άμα ο «δεν του τόχα» μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που απαρτίζουν το πολιτικό σύστημα, ΔΕΝ θα αφήσουν να περάσουν τέτοια φαινόμενα ηρεμήσαμε. Ας δώσουν λοιπόν, όλες αυτές οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου το ειδικό «αντι-φασιστχαϊμερ» φάρμακο στους ηλικιωμένους, ας καθαρίσουν το νερό από τα φασιστοβακτηρίδια που καταναλώνει η νεολαία μας και τελειώσαμε.
Θα μου πείτε, τι να έλεγε κι αυτός; Ότι θα αφήσει να συνεχίσουν τέτοια φαινόμενα; Όχι βέβαια.
Η δήλωση κατ αρχάς θα έπρεπε να ήταν συλλογική από όλα τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού και τοποθετούνται στις «δημοκρατικές δυνάμεις» και να έλεγε: «Η βία σηματοδοτεί την παρακμή του πολιτικού συστήματος. Ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο συμμετείχαμε όλοι και όλοι σπρώξαμε στον ευτελισμό του. Την κύρια ευθύνη της κατάρρευσης του βέβαια έχουμε τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας αλλά αυτό δεν καθιστά τους υπόλοιπους αθώους για την κατάσταση. Απολογούμαστε ενώπιον του λαού για την εγκληματική μας πορεία, που προκειμένου να γαντζωθούμε στην πολιτική μας καρέκλα, κάναμε τα πάντα. Διαλύσαμε τους θεσμούς του κράτους, διεπλακήκαμε με ντόπια και ξένα επιχειρηματικά κέντρα, χαϊδεύαμε τα αφτιά των πολιτών και σας βολεύαμε δεξιά κι αριστερά για να σας καταστήσουμε συμμέτοχους στο πολιτικό μας παιχνίδι, φτιάξαμε έτσι ένα απόλυτα πελατειακό πολιτικό σύστημα εξάρτησης, μαζέψαμε πέραν του μισού πληθυσμού της χώρας στην Αθήνα για να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα το σύστημα και για να καταστήσουμε την πλειοψηφία των πολιτών κρατικοδίαιτους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκμεταλλευτήκαμε την παραμονή χιλιάδων μεταναστών για να δημιουργήσουμε «εύκολο και φτηνό» πλούτο. Σας ποδηγετούσαμε και σας κατευθύναμε να ζητάτε κι άλλα κι άλλα, να κλείνετε δρόμους, να βγάζετε τα τρακτέρ σας και να κόβεται την χώρα στα δύο, για να προωθούμε τα πολιτικά μας παιχνίδια, φροντίσαμε να παίρνετε ζεστό χρήμα και να καταστρέφετε την παραγωγή σας. Προσφέραμε όμως θέαμα. Φτιάξαμε Ολυμπιακούς αγώνες, φτιάξαμε μουσεία, έργα, μετρό, γεφύρια, τρένα, σύγχρονο οδικό σύστημα... Πάλι όμως πίσω από αυτά κρύβονταν εκατοντάδες εκατομύρια που χρησιμοποιούνταν για την περαιτέρω εδραίωση μας και για να σας κανουμε όλο και πιο κρατικοδίαιτους, όλο και πιο εξαρτώμενους. Μέχρι που έσκασε η φούσκα. Και παραδίνουμε σήμερα ένα κράτος ανίκανο για τα πάντα. Υπερχρεωμένο, διαλυμένο, υποθηκευμένο. Ένα προτεκτοράτο. Και ένα λαό εξουθενωμένο, απογοητευμένο, σε χιλιάδες αδιέξοδα, χωρίς ελπίδα για το αύριο. Έτσι σας οδηγήσαμε σε οτιδήποτε ακραίο, μάταιο, επικίνδυνο. Να ψάχνετε ελπίδα είτε σε νεοφασιστικά σχήματα, είτε σε λαϊκίστικα κινήματα. Και σας κάναμε και ρατσιστές και σας οδηγήσαμε και στην αυτοκτονία και μέσω της ανικανότητας μας σας κάναμε και αυτόδικους – εγκληματίες.  Αυτή είναι η απόλυτη αποτυχία της σύγχρονης δημοκρατίας μας. Αυτή είναι η απόλυτη αποτυχία μας. Αποσυρόμαστε ομαδικά. Όσοι/Όλοι συμμετείχαμε σε αυτό το παιχνίδι. Όσοι/’Ολοι υπήρξαμε μέρος της απάτης».
Και να είχαν και τη δύναμη και το κουράγιο, να πουν «Στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν θα βρείτε τα ονόματα μας σε κανένα ψηφοδέλτιο. Καλούμε την κοινωνία να οργανωθεί σε νέα σχήματα, να δώσει νέες λύσεις. Έξω από εμάς και έξω από ακρότητες, Χρυσές Αυγές και λαϊκισμούς. Έξω από ιδεολογίες του παρελθόντος. Υπάρχουν υπέρλαμπρα ελληνικά μυαλά που μπορούν να προσφέρουν νέες προοπτικές στο τόπο. Αναζητήστε τα. Είναι ανάμεσα σας, στην γειτονιά σας, στη δουλειά σας.»
Έτσι θα κτυπηθεί η Χρυσή Αυγή και η όποια ακρότητα ή βία. Αλλιώς, ετοιμάστε την επόμενη σας δήλωση επίδειξης της δημοκρατικής  σας αποφασιστικότητας όταν η ΧΑ θα ακουμπάει το διψήφιο της ποσοστό και θα μοιράζει χαστούκια.

ΥΓ: Να μην νομίζουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τεράστια αύξηση των ποσοστών τους οφείλεται στο ότι ο λαός ανακάλυψε ξαφνικά την αξία τους. Είναι ο ίδιος απογοητευμένος απαισιόδοξος λαός, που κινείται προς τα άκρα του πολιτικού συστήματος που ανέβασε και την ΧΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για του λόγου του αληθές,  δημοσκοπίσεις δείχνουν μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο με την ΧΑ. Όμως η μεγάλη μερίδα των νέων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τιμωρεί το σύστημα ψηφίζοντας ένα άκρο του πολιτικού συστήματος. Και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν... γιατί πολύ σύντομα δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο Μαρίνο.
    Το ζήτημα, είναι πως η χώρα, πρέπει στις 18 να εχει κυβέρνηση. Δυστυχώς, η κοινωνία δεν μπορεί να "σκουπισει" το πολιτικό κατεστημένο, δεν έχει τίποτα να τοποθετήσει στη θέση του. Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να επιβαλλει με τις ποσοστώσεις, συνθέσεις. Η χώρα, πρέπει να κυβερνηθεί...(δυστυχώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά Γιώργο. Πρέπει μα κυβερνηθεί. Το ερώτημα είναι όμως αν μπορεί να κυβερνηθεί υπό το σημερινό πολιτικό κατεστημένο. Αν έχουμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ας πούμε, δεν θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο από 2 μήνες. Αν έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι επίσης βέβαιο ότι θα είναι αδύνατο αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει το καλοκαίρι... το πιο πιθανό από τους ίδιους τους Συριζαίους.
    Εν τω μεταξύ σε 2-3 εκλογικές αναμετρήσεις η ΧΑ θα φαντάζει στα μάτια του λαού ως λύση... και θα καταγράφει ποσοστά που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή